tips-zakynthos-vakantie

Tips Zakynthos

Zakynthos is een prachtig eiland dat onderdeel is van de Ionische Eilanden. Zakynthos is het zuidelijkste eiland van deze groep. Het eiland heeft een oppervlakte van 417 km² en ongeveer 42.000 inwoners. Zakynthos is ideaal voor de strandliefhebber. Er zijn vele prachtige baaien met zandstranden te vinden en meerdere plekken aan het westen en noorden van het eiland zijn ideaal om te duiken of te snorkelen. In dit artikel lees je de 5 plekken die je niet mag missen!

Tips Zakynthos:

 1. Alom bekend, maar daardoor niet minder prachtig: het scheepswrak. Deze foto moet je al vaak voorbij hebben zien komen, maar het is toch de moeite waard om het scheepswrak in het echt te gaan bekijken. Het strand waarop het scheepswrak ligt, is alleen te bereiken per boot. Je kunt zelf een bootje huren of een met een excursie richting het strand. Er is echter ook een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over het strand en het scheepswrak. Dit uitkijkpunt vindt je door de hoofdweg te volgen naar Volimes of Anafonitra en vanaf daar de borden te volgen naar het klooster Agios Georgios Krimnon of Navagio beach.
 2. Deze plek is een stuk minder bekend en dus ook vaak lekker rustig: Cape Skinari. Dit is op het meeste noordelijke punt van het eiland. Er staat hier een grote molen en er is een taverne, maar wat je vooral moet doen is de trappen naast de molen naar beneden volgen. Het uitzicht vanaf deze trap is geweldig! Er zijn een aantal plekken waar je heerlijk kan liggen en als je beneden bent, kan je met een trapje de zee in. Vanuit daar kun je naar de omliggende grotten zwemmen. Ook is hier een leuke rots waar je vanaf kunt springen.

  tips-zakynthos-cape-skinari
  Het uitzicht vanaf de trap bij Cape Skinari
 3. Zakynthos Stad is de hoofdstad van het eiland en zeker de moeite waard om te bezoeken. In het hoogseizoen liever niet midden op de dag, want dan is het verschrikkelijk warm. In de stad is van alles te zien, zoals het Byzantijnse museum, de Agios Dionysos kerk en vele terrassen en winkels.
 4. De zonsondergang is het mooiste te zien bij het plaatsje Keri helemaal in het zuiden van Zakynthos.

  tips Zakynthos: zonsondergang bij Keri
  De zonsondergang bij Keri
 5. Zakynthos staat bekend om zijn Caretta-Caretta schildpadden. Deze schildpadden vindt je vooral aan de zuidelijke kant van het eiland. Hier zijn dan ook diverse stranden waarop schildpadden komen om eieren te  leggen (vooral in mei tot en met oktober). Deze stranden worden (gelukkig) goed bewaakt, want de Caretta-Caretta schildpadden zijn beschermde dieren. Wil je schildpadden spotten? Dat kan onder andere bij de stranden van Kalami, Gerakas en Agios Sostis.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien op het eiland. Wat zijn jouw tips voor een vakantie naar Zakynthos?

Bekijk de laatste deals naar Zakynthos