Tips Corfu

Tips Corfu

Corfu is het noordelijkst gelegen eiland van de Ionische Eilanden in Griekenland. Het eiland heeft een oppervlakte van 593 km² en ongeveer 113.000 inwoners. Corfu is een ideale reisbestemming voor liefhebbers van wandelen. Het is een ontzettend groen eiland. Er is genoeg te doen op Corfu. Onderstaand onze tips met dingen die wij vinden dat je niet mag missen tijdens een vakantie op Corfu!

Beste tips Corfu:

  1. Canal D’amour
   Canal D’amour is de bekendste inham tussen twee rotsen in het noorden van Corfu. Deze inham is ontstaan doordat de zee het zachte zandsteen heeft weggesleten. er wordt gezegd dat ieder koppel dat hierin zwemt eeuwige liefde heeft. Naast het mooie verhaal is het ook gewoon een erg mooie plek.
  2. Heerlijk baaitje bij Perama
   Tips Corfu: Baai Perama

   Als je de weg langs de kust volgt van Corfu-stad naar Benitses kom je voorbij het muizeneiland (Pontikonisi). Langs die weg kun je, ongeveer ten hoogte van Perama, een trap naar beneden volgen waar je uitkomt bij een klein baaitje. De temperatuur van de zee is daar bijzonder warm. Heerlijk om in te zwemmen. Er is ook een steiger waar je vanaf kunt springen en er zwemmen genoeg visjes om te snorkelen.
  3. Corfu-stad (Kerkyra)
   Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland Corfu. Het is een prachtige, levendige stad met een goede sfeer. Er zijn ontzettend veel tavernes met terrassen waar je lekker wat kunt eten en/of drinken, maar ook veel winkels. Ook kun je de Griekse sfeer proeven in het Archeologische museum en de Ortodoxe Kathedraal.Overdag kan het erg warm zijn in de stad. Wij raden je dan ook aan om ’s avonds Corfu-stad op te zoeken. Alles is ’s avonds ook gewoon open.
  4. PantokratorTips Corfu: hoogste punt Pantokrator
   De Pantokrator is de hoogste berg van Corfu. Het is zeker de moeite waard om de tocht naar het hoogste punt te wagen om te genieten van het uitzicht. Dit kun je het beste op een heldere dag doen. Vanaf hier heb je dan een prachtig uitzicht op Corfu, het vaste land van Griekenland en Albanië. De tocht naar boven is op een scooter wel een uitdaging, maar zeker mogelijk! Bovenaan vindt je eventueel een Taverne waar je nog wat kunt drinken en/of eten.
  5. Ezelopvang

   Op Corfu is een ezelopvang die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De ezels zijn super lief en genieten van de aandacht. Je kan gewoon bij de ezel

   s en ze lekker knuffelen. Toen wij er waren, was er ook een nestje schattige puppy’s aanwezig. Je kan de opvang vinden op de weg naar Paleokastritsa. Bij Villa Alexandra (een roze gebouw) moet je links of rechts afslaan (afhankelijk vanaf welke kant je komt). Vanaf daar neem je de tweede afslag links en bij het oranje huisje sla je rechts af. Aan het einde van die weg vindt je de ezelopvang.

  6. Porto Timoni
   Porto Timoni (Afionas twin beach) is een dubbele baai aan de noordwestkust van Corfu. Je kan dit alleen over zee of te voet bereiken. De tip is om dit (als je goed ter been bent) te voet te doen. Met de auto of de scooter kun je tot aan taverne Dionysos komen, waar voldoende parkeergelegenheid is. Vervolgens ga je te voet verder. Er staat bij het restaurant een bordje waarop de wandelroute aangegeven staat. De route is goed begaanbaar, maar trek wel goede schoenen aan! Je bent ongeveer 20 à 25 minuten onderweg. Beneden wordt je beloond met helder zeewater en een mooie plaats om te snorkelen.
  7. Beachbar Pazuzu
   Tips Corfu: Beachbar Corfu Pazuzu
   Beachbar Corfu Pazuzu

   Bij Beachbar Pazuzu op het Glifada strand kun je heerlijk relaxen. Voor een vast bedrag huur je voor een dag 2 bedjes, een parasol, 2 handdoeken en een kluisje. Je krijgt er ook nog een heerlijk koud flesje water bij. Het Glifada strand is een lekker zandstrand waar je prima kunt zwemmen. Lees hier meer over Beachbar Pazuzu Corfu.

  8. Achilleion paleisTips Corfu: Achilleion paleis
   Het Achilleion paleis is het zomerverblijf geweest van keizerin Sissi en keizer Wilhelm II. Tegenwoordig is het eigendom van de Griekse organisatie voor toerisme en toegankelijk voor het publiek. Het paleis ligt in het dorp Gastouri, in het oosten van Corfu en is van april tot en met oktober dagelijks geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur. Entree kost €8,- per volwassenen. Je kan voor dit bedrag een koptelefoon ophalen en luisteren naar Nederlandstalige informatie. Door het paleis staan nummers en die nummers kun je ingeven, waarna je informatie over dat deel hoort.

Boek hier jouw vakantie naar Corfu

Kortom, genoeg te doen op Corfu met deze tips! Wat mag je volgens jou niet missen op Corfu?