scooter-huren-griekenland

Scooter huren Griekenland

Er is niets fijner dan met de scooter Griekse eilanden verkennen. Je kan overal komen en in de hete zomers is het heerlijk om door de wind te rijden. Ook is het parkeren met een scooter gemakkelijker dan met een auto en is de huurprijs natuurlijk een stuk lager. In dit artikel beantwoorden wij vragen als ‘Waar kan ik het beste een scooter huren voor mijn vakantie naar Griekenland?’ en ‘Hoeveel kost het om een scooter te huren in Griekenland?’. Daarnaast geven we een aantal tips om de scooterhuur zo goedkoop en veilig mogelijk te laten verlopen.

Waar kan ik een scooter huren voor mijn vakantie naar Griekenland?

Je kunt vooraf in Nederland een scooter huren voor tijdens jouw vakantie, maar ook op locatie is het heel goed mogelijk om een scooter te huren. In elk toeristisch plaatsje vindt je verhuurder op bijna elke hoek van de straat.

scooter-huren-griekse-eilanden

Prijs scooter huren Griekenland

Maar wat kost het nou om een scooter te huren? De prijs is natuurlijk afhankelijk van de precieze locatie, de periode en het aantal dagen dat je de scooter nodig hebt. Wil je de scooter één dag huren denk dan aan een prijs van 16-20 euro per dag. Deze prijs zakt wanneer je de scooter voor meerdere dagen huurt. Zo kun je al een scooter huren vanaf 10 euro per dag. Natuurlijk komen hier nog de benzinekosten bij.

Overige tips

  • Vergeet niet te onderhandelen! De prijs kan altijd nog zakken. Zeker wanneer je de scooter voor een langere periode wilt huren.
  • Vraag om een scooter met een koffertje achterop. Daar kun je ten eerste spullen in meenemen wanneer je op pad gaat. Daarnaast kan je hierin ook een eventuele tweede helm veilig opbergen als je lekker gaat zwemmen.
  • Maak bij het ophalen van de scooter foto’s van alle kanten. Op die manier kan er geen onduidelijkheid ontstaan over of jij de bepaalde schade hebt veroorzaakt.
  • Laat de olie om de paar dagen bijvullen bij de verhuurder.
  • Pas op in het hoogseizoen! Wanneer het heel warm is, kan het asfalt gevaarlijk glad zijn.
  • Zoek van te voren uit waar tankstations zitten op het eiland. Op sommige eilanden zijn dit er niet heel veel. Neem in dat geval een flesje benzine mee.
  • De prijs van benzine kan enorm verschillen bij de verschillende tankstations. Je kan hier rekening mee houden!

Heb jij nog meer tips? Laat ze hieronder achter.