boot-huren-zakynthos

Boot huren Zakynthos

Zakynthos is prachtig vanaf het water. Je kan per boot bij allerlei strandjes en rotsen komen die over het land niet bereikbaar zijn. Grote kans op een privéstrandje dus! Tenminste dat wil zeggen als je niet met een georganiseerde excursie een boottocht doet, want dan eindig je toch altijd met veel te veel mensen op één plek. Nee, de nummer één tip voor een vakantie naar Zakynthos is om zelf een bootje te huren.

Je kan op meerdere plekken op Zakynthos gemakkelijk een bootje huren. Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig. Je krijgt duidelijke uitleg voordat je wegvaart. Maak je geen zorgen. Het is totaal niet moeilijk om het bootje te besturen. Iedereen kan het!

Boot huren Zakynthos: uitzicht
Vanaf het bootje

Waar kan ik een bootje huren op Zakynthos?

Je kan op diverse plekken een bootje huren op het eiland. Bijvoorbeeld bij Zante Boat Rentals bij Keri Beach. Ook op het strand van Laganas zijn diverse boot verhuurders te vinden. Houdt er rekening mee dat je altijd binnen een bepaald gebied moet blijven in verband met de kustwacht en eventuele stromingen. Bedenk dus van te voren waar je naartoe wilt en of dit mogelijk is.

Kosten boot huren Zakynthos

De prijzen verschillen, maar gemiddeld kun je voor zo’n €80 per dag een bootje huren. Hier komen dan nog wel de benzinekosten bij. Deze zijn afhankelijk van hoeveel en hoe hard je vaart. Een tip is om een bootje te kiezen met een zonnescherm. Niet alle boten hebben die en geloof maar dat je er een nodig hebt als je een hele dag op het water doorbrengt!

Extra tips

  • Let op de aanwezigheid van een zonnescherm
  • Vaar niet te dicht langs het eiland
  • Neem een duikbril mee. Niet alleen omdat er veel moois te zien is, maar ook om eventueel het anker op te kunnen duiken. Het komt wel eens voor dat deze vast zit tussen stenen.
  • Zorg dat je genoeg eten, drinken en zonnebrand bij je hebt.

Bekijk hier de nieuwste Zakynthos aanbiedingen

Een boot huren op Zakynthos is dus een dikke aanrader! Je komt op de mooiste strandjes en kunt grotten van heel dichtbij bekijken. Heb jij wel eens een bootje gehuurd op Zakynthos?